Rózsafánk virágfánk sütőforma

Rózsafánk virágfánk sütőforma

Cikkszám:
RÓZSAFÁNK SÜTŐFORMA

5 400 Ft

Készleten

RÓZSAFÁNK VIRÁGFÁNK SÜTŐFORMA

Rózsafánk virágfánk sütőforma paraméterei:

  • Anyaga: vaslemez, fa
  •  Méret: 15 x 2,5 cm a forma,
  • Nyél derékszögben hajlított 13 cm + 21 cm hosszú, mely fa fogantyúban végződik.
  • Első használat előtt a pálmazsiradékot távolítsa el a sütőformáról.Rózsafánk, virágfánk recept (kb. 20 db) hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 500 gr sima liszt
  • 500 ml tej
  • pici só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1/2 dl olaj a tésztába
  • porcukor a kisütött fánk megszórásához
  • olaj, zsír a sütéshez
    Elkészítés:A száraz összetevőket összekeverjük a cukor kivételével. A tojásokat tálba ütjük és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, 1/2 dl olajat és a már összekevert száraz hozzávalókat. Csomómentesre keverjük. Palacsinta tésztánál sűrűbb masszát kapunk. ( Ha nem sikerül csomómentesre kevernék, akkor szűrjük át a masszát.) Egy lábasba fél liter olajat és egy evőkanál zsírt beleteszünk és jól felmelegítjük.
    Mikor már elég meleg a zsiradék a sütőformát belehelyezzük és jól átmelegítjük. Amikor átforrósodott a forma, belemártjuk a maszába ( Vigyázzunk, hogy ne merítsük teljesen bele a formát mert ráég a tészta. 2-3 mm kihagyunk a forma tetejéből) amire szinte „rászallonásodik” a tészta.  Visszahelyezzük a forró olajba a formát. Hirtelen megsül a tészta kb. 30 másodperc. Közben picit megrázogatjuk, majd az olajat lecsepegtetjük róla és egy villa segítségével lehúzva papírtörlőre helyezzük. Amikor az összes fánkot kisütöttük, porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.

    Hasznos tudnivalók:

    Sűrűbb tészta esetén puhább, hígabb tészta esetén ropogósabb lesz a fánk.
    Sütés közben az elhasznélt zsiradékot pótolni kell!
    Mindig legyen forró a sütőformánk!