Molnárkalács sütővas-ostyasütővas

Molnárkalács sütővas-ostyasütővas

Cikkszám:
ostyasütő

9 025 Ft

MOLNÁRKALÁCS SÜTŐVAS-OSTYASÜTŐVAS

Molnárkalács sütővas-ostyasütő jellemzői:

 

  • A molnárkalács sütővasat- ostyasütő az első használat előtt jól ki kell égetni.
  • A molnárkalács sütővasat kellő hőfokra felhevítjük, majd kevéske zsiradékkal bekenjük az alsó és felső sütőlapokat. Ezt minden 50-60 ostyalap sütése után érdemes elvégezni.
  • Próbasütést végzünk (elég meleg-e vagy hideg a sütővas, illetve a tészta állaga megfelelő e). Egy evőkanálnyi masszát teszünk az alsó sütőlap közepére és összezárjuk a felső sütőlappal, pár másodperc alatt megsütjük mindkét oldalon a tésztát.
  • A molnárkalács sütővasat nem kell elmosni használat után. A még forró vasat hidegvízbe mártjuk, ezzel a technikával el tudjuk távolítani a szennyeződéseket.
  • A következő alkalmi sütésnél érdemes ezt megismételni.
  • A termék hossza: 57 cm
  • Persely átmérője: 15×15 cm
  • Molnárkalács (édes ostya) recept

    Hozzávalók:
    40 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál cukor (lehet púpozni), csipetnyi só, 4 evőkanál olaj és annyi tej, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb állagú tésztát kapjunk. Kanalazható legyen.
    Elkészítés:
    A sütőt a gáztűzhelyen felforrósítjuk. Beleteszünk a sütővacunk közepére kb. 1 evőkanálnyi tésztát, és összenyomjuk. Addig kell sütni, amíg sípoló”hangot ad ki”. Majd a sütőt megfordítva a másik oldalát is sütjük. Nem kell sokáig, hamar elkészül.
    Jó étvágyat!